Ulkoluodoilla Jaakko Ruola

Aallonharjalla

Aallonharjalla-blogissa asiantuntijamme tulkitsevat Saaristomeren tilaa ja siihen liittyviä muutoksia.

Toimituskunta:

Päätoimittaja: Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja, FT, Tove Holm.Aallonharjalla

4.4.2017 15.55

Tervetuloa aallonharjalle!

Joko olet käynyt nuuhkimassa kevään tuloa meren rannalla? Tuntenut auringon kasvoillasi ja kuullut aaltojen rantautuvan vapaina – kiikaroinut samalla ehkä haahkaparvea. Kuulitko mielessäsi löylyveden sihinän rantasaunan puukiukaalla, haitko varusteet tuulettumaan kesän retkiä varten – löysitkö inspiraation uuteen projektiisi?

Saaristomeri antaa meille niin paljon. Silti se voi huonosti pitkälti omien valintojemme vuoksi. Meillä ei ole varaa antaa meren nykyisen tilan muuttua pysyväksi tai jopa huonontua – nyt on aika antaa takaisin. Tarvitsemme terveen meren, ei joskus tulevaisuudessa vaan nyt.

Muutosaalto kääntää suunnan

Tänä keväänä me Saaristomeren Suojelurahastossa haluamme käynnistää kanssanne Saaristomeri-ystävällisen toiminnan vyöryn – muutosaallon – joka pysäyttää Saaristomeren rehevöitymiskehityksen ja parantaa meren elinvoimaa. Haluamme, että meillä kaikilla on jatkossakin mahdollisuus ihmisen ja luonnon positiiviseen vuorovaikutukseen saarien määrällä mitattuna maailman suurimmassa saaristossa, Saaristomerellä.

Muutosaaltoon on helppo tulla mukaan: näytä sitoutumisesi meren hyvinvointiin jakamalla sinulle tärkeä paikka Saaristomerellä tai hyvä Saaristomeri-teko sosiaalisessa mediassa muutosaalto-tunnuksella. Pitämällä asiaa esillä lisäät tietoa meren tilasta ja siitä, että me todella voimme vaikuttaa.

Tietoisuuden lisäämisen ohessa käy läpi arjen valintojasi - ethän kuormita merta omalla toiminnallasi? Kun tarpeeksi moni meistä toimii vesistöystävällisesti nyt, syntyy toiminnan pisaroista voimakas muutosaalto, jolla saamme yhdessä käännettyä kehityskulun negatiivisesta positiiviseksi. Kevään ja kesän aikana kerromme myös muista tavoista olla mukana!

Sykkiikö yrityksesi sydän Saaristomerelle?

Saaristomeren Suojelurahasto on paikallinen toimija, joka tukee vesiensuojelutyötä Saaristomerellä ja sen valuma-alueella. Meidän kauttamme yrityksesi voi vaikuttaa paikallisesti, omalla alueellaan! Olemme ketterä toimija, jolla on suuri sydän, ja taustallamme on alueen paras vesiensuojeluosaaminen.

Tulevan kevään ja kesän aikana olemme mukana hienoissa tapahtumissa, joiden yhteydessä tekisimme mielellämme yrityksenne kanssa yhteistyötä. Sykkiikö teidänkin sydämenne Saaristomerelle? Yhdessä voimme järjestää yhteisen tempauksen henkilökunnallenne, asiakkaillenne, sidosryhmillenne tai suurelle yleisölle. Me tarjoamme asiantuntemuksen ja meri-intoilijat tiimiin! Tehdään yhdessä hyvää!

Saaristomeri-klinikka auttaa ja aallonharjalla tulkitaan

Juuri avatuille uudistuneille verkkosivuillemme on nyt avattu kaksi kanavaa, joilla haluamme tarjota asiantuntemuksemme kaikkien Saaristomeren ystävien palvelukseen. Aallonharjalla-kirjoitussarjassa asiantuntijamme tulkitsevat ajankohtaisia Saaristomereen ja sen suojeluun liittyviä ilmiöitä ja hankkeita. Lisäksi he jakavat huippuosaamistaan Saaristomeri-klinikalla, jonne voit nyt jättää purtavaksi Saaristomeri-aiheisen kysymyksesi! Toivottavasti kuulemme sinusta pian!

Vielä  joudumme hetken odottamaan ennen kuin voimme avata monen kaipaaman Symbiosis-lahjoituskanavan, mutta tutustuthan sillä välin muihin tapoihin olla mukana ja vaikuttaa Saaristomeren paremman tilan puolesta!

Ole mukana muutosaallossa - ole aallontekijä!


Salla-Maria Lauttamäki, toiminnanjohtaja
Saaristomeren Suojelurahasto

PS. Hanketoimijat, olkaa mukana ja antakaa meidän kuulla teistä! Etsimme jatkuvasti rahoitettavaksi rohkeita, konkreettisia hankkeita, joilla parannetaan Saaristomeren vesien tilaa, vähennetään ravinnekuormaa ja lisätään tietoisuutta.

 


Palaa otsikoihin