Aspö Jaakko Ruola

Uutiset

Ajankohtaista meiltä ja Saaristomeren suojelusta

11.12.2018 Linnan juhlissa - osallistu toiminnanjohtajan pitämien korujen huutokauppaan - katso videohaastattelut ja lue uutiset

Tasavallan presidentin kanslian mukaan itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana on tänä vuonna ympäristö. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat kutsuneet vastaanotolle suomalaisia jotka edistävät kestävää kehitystä ja ympäristösuojelua. Kutsuttujen joukossa ovat Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja ja Itämerihaasteen Turun koordinaattori Tove Holm ja Itämerihaasteen Helsingin koordinaattori Lotta Ruokanen.

Lue lisää

 


6.12.2018 Merensuojelu näkyy Linnan juhlissa myös käytännössä

Tasavallan presidentin kanslian mukaan itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana on tänä vuonna ympäristö. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat kutsuneet vastaanotolle suomalaisia jotka edistävät kestävää kehitystä ja ympäristösuojelua. Kutsuttujen joukossa ovat Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja ja Itämerihaasteen Turun koordinaattori Tove Holm ja Itämerihaasteen Helsingin koordinaattori Lotta Ruokanen

Lue lisää

 

23.11.2018 Turun vaikuttajilta Saaristomeren rehevöitymisen ehkäisyyn tähtäävä adressi ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle

Valtioneuvosto päätti elokuun kehysriihessään panostaa seuraavan kolmen vuoden aikana 15 miljoonaa euroa vuodessa merensuojelutoimenpiteisiin. Ympäristöministeriö julkistaa vielä tämän vuoden aikana, miten varat on tarkoitus kohdentaa. Ministeri Tiilikaiselle osoitetussa adressissa esitetään, että ministeriö päättäisi ryhtyä toteuttamaan peltojen kipsikäsittelyä Saaristomeren fosforikertymän aiheuttaman rehevöitymisen ehkäisemiseksi uusimpien tutkimustulosten suositusten mukaisesti. Adressi luovutetaan Tiilikaiselle Turussa lauantaina 24.11.

Lue lisää

 

23.11.2018 Venexpon vapaaehtoiset messujen pääsylippumaksut Saaristomeren hyväksi

Venexpossa Turun Messukeskuksessa tehtiin isänpäiväviikonloppuna tuttuun tapaan laadukkaita venehankintoja tulevaan kesään. Tapahtumassa oli 54 näytteilleasettajaa. Turun Messukeskus esitteli kahdessa hallissa uusia veneitä sekä yhdessä hallissa laadukkaita vaihtoveneitä 8.-11.11.

Lue lisää

 

20.11.2018 Itämeren ja Saaristomeren suojelun edistäminen mukana Linnan juhlissa

Tasavallan presidentin kanslian mukaan itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana on tänä vuonna ympäristö. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat kutsuneet vastaanotolle niin pieniä kuin suuria ilmasto- ja ympäristötekoja tehneitä suomalaisia.

Lue lisää

 

8.11.2018 Yli 50 näytteilleasettajaa hyvällä asialla. Vapaaehtoiset messujen pääsylippumaksut Saaristomeren hyväksi

Venexpossa Turun Messukeskuksessa tehdään tuttuun tapaan laadukkaita venehankintoja tulevaan kesään. Tapahtumassa on 54 näytteilleasettajaa. Turun Messukeskus esittelee kahdessa hallissa uusia veneitä sekä yhdessä hallissa laadukkaita vaihtoveneitä 8.-11.11.

Lue lisää

 

19.10.2018 Sukeltajaliiton ympäristöpalkinto vuonna 2018 Turkuun Aurajoen siivoustempaus sukeltaen -tapahtumalle

Aurajoen perinteikäs siivoustempaus on toteutettu säännöllisesti jo yli 25 vuoden ajan. Tapahtuma on osa Turun päivän ohjelmaa, se tavoittaa suuren yleisön ja toimii samalla myös ympäristökasvattajana.

Lue lisää

 

7.10.2018 "Laitetaan Saaristomeri kuntoon" Turun Kirjamessuilla 5-7.10

Kirjamessuilla Saaristomeren Suojelurahasto isännöi paneelikeskustelua "Laitetaan Saaristomeri kuntoon” Itämerihaasteen kanssa lauantaina 6.10. päälavalla, Agricolalla, klo 11.00-11.40.

Lue lisää

 

27.9.2018 Alueen vesistöt kuntoon yhteistyön ja koordinoinnin avulla

Huonolle tolalle päässyt lähivesistö huolestuttaa ja herättää monessa tarpeen toimia. Valonia on tarjonnut neuvontaa ja tehnyt muunmuassa kartoituksia ja kunnostuksia vesistöihin jo vuosien ajan esimerkiksi vesiensuojeluyhdistysten toimesta. Työsarkaa riittää ja kyselyjä tulee kentältä jatkuvasti, mistä syntyi Valonian ajatus toimijoiden kokoamisesta yhteen.

Lue lisää

 

Seuraavat