Aspö Jaakko Ruola

Uutiset

Ajankohtaista meiltä ja Saaristomeren suojelusta

14.5.2018 10.21

Harjoittelu joka on avannut silmiä miten eri tavoin voi itsekin osallistua Saaristomeren tilan parantamiseen

Olen Ilona Engblom, yliopiston kieli- ja kulttuuriopintojen, tanssin ja kiinteistöalan kautta ammattikorkeakouluun ensin rakennus- ja sittemmin energia- ja ympäristötekniikan linjalle päätynyt aikuisopiskelija, pian insinööri.

Olen ollut mukana harjoittelijana Saaristomeren Suojelurahaston toiminnassa kevään 2018 ajan erityisesti sosiaalisen median puolella; kun AMK:ssa tutkimusryhmämme harjoittelijoilta ja opiskelija-assistenteilta kysyttiin, kuka haluaisi lähteä tähän mukaan, minun ei tarvinnut miettiä asiaa hetkeäkään vaan olin heti käsi ylhäällä.

Olen joskus sanonut, että en voisi koskaan asua sisämaassa, koska meren läheisyyteen tottuneena se aiheuttaisi pikku hiljaa melkeinpä suljetun paikan kammoa. Elämäni asuinpaikoista Vantaalla tästä asenteesta joutui vähän tinkimään, mutta etäisyys merenrantaan ei silti kasvanut kuin reiluun 10 kilometriin. En pidä uimisesta enkä harrasta veneilyä, mutta meren on silti oltava lähellä. Se sekä yhdistää että erottaa: erottaa saaret toisistaan ja eteläisen Suomen muusta Euroopasta mutta myös yhdistää meidät paitsi kaikkiin Itämeren alueen maihin myös koko maailmaan.

Raumalla koulut käyneenä olen opetellut reimarit jo ala-asteella ja hoilottanut merimieslauluja joka ikisellä musiikintunnilla ja pakollisissa yhteislaulutilaisuuksia. Lisäksi CV:stäni löytyy kolmelta vuodelta kesätöitä Venealan Keskusliitto Finnboatilla Uivassa venenäyttelyssä, ja olen jopa tanssinut Itämeri-aiheisessa sambakulkueessa merimerkkien esitanssijana meriruohoaiheisessa puvussa kaatosateessa. Laajaa kokemusta ja asiantuntemusta alalta taustallani siis.

ilona ja anni
Ilona Engblom toisen harjoittelijan, Anni Honkosen kanssa Maailman vesipäivä - seminaarissa Turun ammattikorkeakoululla 22.3.2018.

Harjoittelu on avannut hyvin silmiä sen suhteen, miten eri tavoin voi itsekin osallistua Saaristomeren tilan parantamiseen ja kuinka monessa Saaristomeren Suojelurahasto on mukana. On ollut hienoa olla itsekin päästä eri tilaisuuksiin tapaamaan ihmisiä kasvotusten ja keskustelemaan siitä, mitä Suojelurahasto tekee ja mitä mieltä he ovat Saaristo- ja Itämeren tilasta ylipäätään. Olen myös iloinen siitä, että olen itse pystynyt sosiaalisen median kautta edistämään ihmisten tietoisuutta asiasta ja toivon saaneeni jonkun silmät avautumaan sen suhteen, että hänenkin teoillaan on vaikutusta, tuntukoot ne kuinka pieniltä ja arkipäiväisiltä tahansa.

Palaa otsikoihin