Aspö Jaakko Ruola

Uutiset

Ajankohtaista meiltä ja Saaristomeren suojelusta

11.12.2018 11.06

Linnan juhlissa - osallistu toiminnanjohtajan pitämien korujen huutokauppaan - katso videohaastattelut ja lue uutiset

Tasavallan presidentin kanslian mukaan itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana on tänä vuonna ympäristö. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat kutsuneet vastaanotolle suomalaisia jotka edistävät kestävää kehitystä ja ympäristösuojelua. Kutsuttujen joukossa ovat Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja ja Itämerihaasteen Turun koordinaattori Tove Holm ja Itämerihaasteen Helsingin koordinaattori Lotta Ruokanen.

Nyhetsbyrån SPT nyheter kysyi mitä mieltä toiminnanjohtaja on Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion valitsemasta teemasta: katso video.


Myös Turun Sanomien julkaisemassa uutisessa 7.12 kerrotaan että Holmin mielestä Linnan juhlissa on otettu ympäristön ja kestävän kehityksen näkökulmat huomioon. Olen ylpeä presidentistä ja hänen vaimostaan, Holm toteaa.  

Paikan päällä, YLE: suorassa tv lähetyksessä kysyttiin toiminnanjohtajalta jos Itämerelle on toivoa ja mitä hän vastaa siihen että monet ovat sitä mieltä ettei ole mitään väliä mitä me tehdään kun esim., Venäjä päästää niin paljon mereen: katso video

Ympäristöarvot ohjenuorana juhliin valmistautumisessa

Sekä Holm että Ruokanen tekivät juhlavalmisteluissa yhteistyötä muotisuunnittelija Anne-Mari Pahkalan, Vaatelainaamo Vaatepuun ja Sirokorun kanssa, ja kaikkien valintojen arvoina näkyy kiertotalous. ”Uniikkiasut ovat osa muotitaiteilija Pahkalan ja Vaatelainaamo Vaatepuun ainutlaatuista designer-yhteistyötä, jollaista ei ennen heitä Suomessa koskaan ole tehty”, kertoo Pahkala.

Aamuset uutisoi 20.11.2018: "Itämeren ja Saaristomeren suojelun edistäminen mukana Linnan juhlissa".

Holmin uniikkiasu on meren sininen, klassinen, hieman vintage-henkinen ilta-asu, joka on valmistettu merien muovijätteestä valmistetusta uusiokierrätysmateriaalista. Kiertotalouden edistämistyöstä palkitun yrittäjän ja merien ja luonnon tilaankin kantaa ottaneen muotitaiteilijan yhteistyö on omiaan edustamaan Holmin arvomaailmaa itsenäisyyspäivänämme Presidentin linnan juhlassa”, kertoo Pahkala.

Turun Sanomat julkaisi 6.12:  "Mekko muovijätteestä ja korut elektroniikkaromusta – Tove Holm panostaa Linnan juhlien ympäristöteemaan"

YLE Åboland uutisoi 6.12: Miljötema på Slottsbalen gläder Tove Holm, som klär sig i klänning av plastflaskor.

Vaatepuu on 2013 perustettu, voimakkaasti kehittyvä Suomen ainoa vaatelainaamoketju. ”Vaatekirjasto-sana kuvaa osuvasti toimintaideologiaamme”, kertoo yrittäjä Soile-Maria Linnemäki. Pahkala ja Linnemäki ovat viime vuonna kehittäneet aivan uudenlaisen yhteistyömallin, jossa uniikkiasut siirtyvät juhlien jälkeen Vaatepuun jäsenistön lainattaviksi – jonne sekä Holmin että Ruokasen asutkin päätyvät.

Åbo Underrättelser julkaisi 5.12:  I lånade smycken och med klänning av återvunnet material till slottet.

Tomi Hyvärinen ja Tiina Lundén Sirokorusta lainasivat Ruokaselle ja Holmille korut juhlaan. Holmin yllä nähdyt Freezing February -korut kuuluvat Sirokorun Vintage Collection -kokoelmaan, joka juhlistaa Sirokorun 60-vuotista taivalta. Ruokasen kantamat korut kuuluvat Veden välke -nimiseen sarjaan. Molempien korut on suunnitellut Sirokorun perustaja Matti Hyvärinen, joka on myös kehittänyt koruissa käytetyn myrkyttömän ja päästöttömän EcoAct -hopean. Ympäristöystävällinen ja korkeapitoinen EcoAct-hopealejeerinki valmistetaan kierrätyshopeasta.

Turun kaupungin uutisessa, julkaistu 7.12. kerrotaan että toiminnanjohtajamme pitämät korut Linnan juhlissa, Sirokoru:n lahjoittamat, huutokaupataan Saaristomeren Suojelurahaston facebook-sivulla. Huutokauppa sulkeutuu maanantaina 17.12. kello 10.00

Holmin hiukset laittoi juhlakuntoon kampaaja Eeva Viinamäki Hemmotteluhuone Sinulle kampaamosta, joka on Turussa sijaitseva ekologinen parturi-kampaamo ja kauneushoitola.

 Palaa otsikoihin