Aspö Jaakko Ruola

Uutiset

Ajankohtaista meiltä ja Saaristomeren suojelusta

16.4.2018 8.31

Rohkenetko? tanssiesitykset 18-21.4.2018

Tämä on Turun AMK:n Taideakatemian ensimmäisen vuoden tanssiopettajaopiskelijoiden sooloteosesitysten otsikko. Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja Tove Holm sanoo: ”Otsikkovalinta on mielestäni osuva, koska opiskelijat ovat tehneet rohkean päätöksen lahjoittaa lipputulonsa Saaristomeren Suojelurahastolle.”

Saaristomeren Suojelurahasto rahoittaa paikallisia konkreettisia hankkeita, joilla saavutetaan näkyviä ja positiivisia vaikutuksia Saaristomeren vesien tilaan. ”Etsimme lisää väkeä ja hankkeita jatkuvasti”, päättelee Holm.

Turun AMK:n Taideakatemian tanssiopettajaopiskelija Taru Hytönen kertoo: ”Ehdotus alkoi meidän musikkiopettajan, David Yokenin aloitteesta.” Yoken vetää Turun AMK:n Taideakatemian luotsaamaa kansainvälistä Green Actions –hanketta. Hankkeen tavoitteena on kehittää uusia luovia keinoja, joilla koululaisille voidaan opettaa ympäristöasioita. Esimerkiksi leikin tai tanssin avulla voi ilmaista asioita, joita ei sanallisesti voi. Yoken ehdotti että opiskelijat lahjoittaisivat lipputulonsa johonkin ympäristöhankeeseen. ”Tahdoimme lahjoittaa paikalliselle toimijalle joka tekee konkreettisia asioita, jota Saaristomeren Suojelurahasto  tekee” summaa Hytönen.

Holm tapasi tanssiopettajaopiskelijat Taru Hytösen, Aino Salosen, Vera Moision, Sara Niirasen ja Lotta Lehtosen (kuvassa) soolo- ja valoharjoitusten tauolla. Opiskelijat kertovat että tanssiesitys koostuu 11 opiskelijan sooloesityksestä. Joillekin opiskelijoille tämä on ensimmäinen sooloesitys ja jotkut ovat esittäneet paljon sooloesityksiä ennen. He saivat vapaat kädet suunnitella sooloesityksensä ja mitkä taiteenmuodot he yhdistävät niihin. ”Jotkut ovat päättäneet tutkia itseään ja jotkut ovat valinneet ulkopuolisen aiheen, tai molempia, mutta yhteistä on, että oma persoona näkyy”, summaavat opiskelijat. ”Veljeni on tehnyt musiikin sooloesitykseeni, jossa yhdistän viittomakielen ja tanssin” kertoo Salonen. Moisiolla on muusikko mukanaan sooloesityksessään.

Esitykset: ke-pe 18-20.4.2018 klo 19 ja la 21.4 klo 14 ja 18. Jokisali, Linnankatu 54, Turku.

Liput ennakkoon 10/5 euroa, www.holvi.com/shop/turkuamk. Ovelta 12/7 euroa (vain käteinen). Lipputilot lahjoitetaan Saaristomeren Suojelurahastoon.

rohkenetko

 

Lisätietoja:
Taru Hytönen,
0400 280156, taru.hytonen@edu.turkuamk.fi
Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja Tove Holm, 040 556 5426, tove.holm@centrumbalticum.org

Saaristomeren Suojelurahasto on osa Centrum Balticum –säätiötä, www.saaristomerensuojelurahasto.fi
Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa: Facebook, Twitter ja Instagram

Lehdistötiedote suomeksi ja ruotsiksi


Palaa otsikoihin