Aspö Jaakko Ruola

Uutiset

Ajankohtaista meiltä ja Saaristomeren suojelusta

6.9.2018 8.45

Saaristo- ja Itämeren suojelu osana menestyvää meriklusteria Turun kauppakamarilla

Tiistaina 28.8. toimimme Turun kauppakamarin teollisuusvalionkunnan kokouksen isäntänä. Kokouksen teemaksi valitsimme ajankohtaisen aiheen: Saaristo- ja Itämeren suojelu osana menestyvää meriklusteria.

Turun kauppakamarin teollisuusvaliokunnan puheenjohtajana toimi Mauri Kontu.

DSCF3592
Mauri Kontu. Kuva: Markku Liukkonen, Centrum Balticum – säätiö.
Videolla yritysten ja Ympäristöministeriön edustajat vastaavat kysymykseen: miten koette Itämeren suojelu osana menestyvää meriklusteria? Video: Markku Liukkonen, Centrum Balticum – säätiö.


Ensimmäisen esityksen merien suojelusta ja menestyvästä meriklusterista piti Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja ja Itämerihaasteen koordinaattori Tove Holm. Hän kertoi Saaristomeren Suojelurahaston konkreettisista hankkeista. Saaristomeren Suojelurahaston järjestää Merirauhan julistuksen jälleen ensi keväänä, torstaina 23.5. Ruissalon telakalla. Yrityksesi voi halutessaan osallistua mm tähän tapahtumaan ja tukea siten Saaristomerta.         

tove holm 28.8 kk.
Tove Holm, Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja ja Itämerihaasteen koordinaattori. Kuva: Kaisa Leiwo, Turun kauppakamari.

Meyer Turku Oy:tä edusti Communication manager Tapani Mylly, joka kertoi heidän vastuullisuustyöstä ja ResponSea – vastuullinen meriverkosto –kampanjasta. Myllyn mielestä on tärkeää näyttää mallia muulle maailmalle meriensuojelussa ja näiden kestävien teknologien eteenpäin viemisessä. ResponSea – kampanjaan voit tutustua mm. Elina Vähäheikkilän ja Jaana Hännisen blogissa Meriteollisuus panostaa vastuullisuuteen. Kestävä kehitys blogi, julkaistu 25.5.2018. 

DSCF3676
Tapani Mylly, Communication manager, Meyer Turku Oy. Kuva: Markku Liukkonen, Centrum Balticum – säätiö.
Meriaura Group Oy:n toimitusjohtaja Elisa Mikkolainen puhui kestävän kehityksen mukaisesta merenkulusta. Mikkolaisen mielestä ympäristönsuojelun ja liiketoiminnan yhdistäminen on selkeä bisnesmahdollisuus. Meriaura Group pyrkivät siihen että kumppanit, lastit ja reitit valitaan mahdollisimman ekologisin perustein.

DSCF3724
Elisa Mikkolainen, Toimitusjohtaja, Meriaura Group Oy. Kuva: Markku Liukkonen, Centrum Balticum – säätiö.
Turun Korjaustelakkaa edusti HSSEQ Manager Juha Olli. Esityksessään hän kertoi laivapurun tulevaisuuden näkymistä Suomessa. Heidän tavoitteena on pyrkiä ensimmäiseksi suomalaiseksi telakaksi EU:n aluspurkamoiden listalle, joka edellyttäisi ympäristöluvan muutosta. Hän mietti myös jos tulevaisuudessa olisi mahdollista myydä laivoista irrottaneita koneita.
DSCF3789
Juha Olli, HSSEQ Manager, Turun Korjaustelakka. Kuva: Markku Liukkonen, Centrum Balticum – säätiöKuva: Markku Liukkonen, Centrum Balticum – säätiö.
Ympäristöministeriön erityisasiantuntija Jan Ekebomin esityksen otsikko oli Suomen meripolitiikan kehittäminen, miksi Suomen tulisi olla aktiivinen valtamerten suojelussa? Hän näki paljon mahdollisuuksia mm. tutkimusten tulosten hyödyntämisestä meriklusterissa, eli yhteistyöstä eri toimijoiden kesken. Tulevaisuudessa hän näkee mahdollisuutena että veisimme osaamistamme muihin maihin, koskien esim. Saaristo- ja Itämeren suojelua sekä laivojen purkua.

DSCF3835
Jan Ekebom, Erityisasiantuntija, Ympäristöministeriö. Kuva: Markku Liukkonen, Centrum Balticum – säätiö.

Kiitos Turun kauppakamarille ja kaikille puhujille.

Täällä voit lukea esittelymme, Turun kauppakamarin viikon jäsenenesittelyssä, tämän vuoden huhtikuulta.


 
Palaa otsikoihin