Aspö Jaakko Ruola

Uutiset

Ajankohtaista meiltä ja Saaristomeren suojelusta

16.1.2018 6.37

Saaristomeren Suojelurahasto hakee rahoitettavia hankkeita

Kevään 2018 rahoitushaku päättyy 29.3.

Saaristomeri antaa paljon, nyt on aika antaa takaisin. Jokainen pisara tarvitaan ja näistä pisaroista kasvaa suuri aalto, jossa on voimaa. Laitetaan liikkeelle muutosaalto! Saaristomeren suojelussa tarvitaan meitä kaikkia. Niin kuluttajina, päätöksentekijöinä, elinkeinoelämän edustajina kuin hanketoteuttajinakin.

Saaristomeren Suojelurahasto rahoittaa Saaristomeren tilan parantamiseen tähtääviä tarkoin kohdennettuja ja tehokkaita hankkeita. Saaristomeren Suojelurahaston avoin rahoitushaku on jatkuva ja siihen voi jättää hakemuksenhakijalle sopivana ajankohtana. Hakuprosessissa Saaristomeren Suojelurahaston hoitokunta käsittelee hankeideat ja hakemukset vähintään kaksi kertaa vuodessa ja tekee esitykset Centrum Balticum -säätiön hallitukselle tuettavista hankkeista.

Kevään 2018 rahoitushaku päättyy 29.3. Syksyn hakuaikataulu julkaistaan elokuussa. Juttelen mielelläni hankeideoista. Ota yhteyttä tai osallistu avoimiin aamukahvitilaisuuksiin, joka toinen tiistai aamu, 30.1, 13.2, 27.2, 13.3, 27.3 klo 8.00- 9.00, osoitteessa Vanha Suurtori 7.

Vuodesta 2008 alkaen 45 hanketta Saaristomerellä ja sen valuma-alueella on saanut rahoitusta Saaristomeren Suojelurahaston kautta. Hankkeissa on testattu uusia vesiensuojelumenetelmiä, toteutettu meren siivoustapahtumia, rakennettu kymmenkunta kosteikkoa, mm. Somerolle, toteutettu ruovikonleikkuita umpeenkasvaneissa lahdissa, selvitetty 14 Saaristomeren kylärannan tilaa, kartoitettu vesistön tilan vesiensuojelutason parantamiseksi, laadittu ympäristökasvatus-materiaalia, tuettu valokuvanäyttelyä, kunnostettu virtavesikohteita, tehty jätevesisuunnitelmia haja-asutusalueille ja järjestetty neuvontaa maatiloilla.

Vesiensuojelutyöhön ja tietoisuuden lisäämiseen on vuodesta 2008 alkaen kanavoitu Saaristomeren Suojelurahaston kautta noin 460 000 euroa. Tue hankkeitamme lahjoittamalla varoja. Lahjoituksesi käytetään Saaristomeren tilan parantamiseen tähtääviin konkreettisiin toimenpiteisiin, vesiensuojeluhankkeisiin ja asennekasvatukseen. Myönnetty rahoitus on monessa tapauksessa ollut osarahoitusta, joka on mahdollistanut moninkertaisen rahoitusosuuden muilta rahoittajilta.

 

Lisätietoja:

Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja Tove Holm, p. 040 556 5426, tove.holm@centrumbalticum.org

Saaristomeren Suojelurahasto on osa Centrum Balticum –säätiötä, www.saaristomerensuojelurahasto.fi
Aallonharjalla-blogissa asiantuntijamme tulkitsevat Saaristomeren tilaa ja siihen liittyviä muutoksia
Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa: Facebook, Twitter ja Instagram

Lehdistötiedote suomeksi ja ruotsiksi


Palaa otsikoihin