Aspö Jaakko Ruola

Uutiset

Ajankohtaista meiltä ja Saaristomeren suojelusta

26.3.2018 8.42

Sirokoru tuottaa ympäristöystävällisiä koruja Saaristomeren hyväksi

Tomi Hyvärinen ja Tiina Lundén vastaavat Sirokorusta toisessa polvessa. He jatkavat isänsä, Sirokorun perustajan, kultasepän, muotoilijan ja taiteilijan Matti Hyvärisen elämäntyötä. ”Uskomme olevamme ensimmäinen yritys korualalla, joka on ottanut ympäristöystävällisyyden yhdeksi tuotantonsa peruspilariksi. Myös biohajoavat pakkausmateriaalit ovat itsestäänselvyys ideologiassamme”, kertoo Tomi Hyvärinen Sirokorusta.

Ympäristöystävällinen ja eettinen Itämeri-korusarja

Sirokorun perustaja, Matti Hyvärinen on suunnitellut Itämeri-korusarjan vuonna 2011. Sarjan korut on valmistettu kotimaisena käsityönä - luontoa varjellen – myrkyttömästi ja päästöttömästi EcoAct -hopeasta. Hopean lähteenä ovat erilaiset kierrätysmateriaalit, kuten hopeaa sisältävä elektroniikkaromu. Hopeaseoksen tärkein ominaisuus on sen sterlinghopeaa korkeampi hopeapitoisuus. Myös tavallisesti seosmetallina käytetty kupari korvataan pääosin valkeilla metalleilla. Nikkeliä tai muita allergisoivia aineita ei kuitenkaan käytetä. Näin saavutetaan puhtaan hienohopean valkoisuus ja kiiltävyys käyttämättä luonnon kannalta haitallisia tai vaarallisia kemikaaleja kuten rikkihappoa tai kaliumsyanidia. Myös työterveyteen kohdistuvat riskitekijät poistuvat.

sirokoruTomi Hyvärinen ja Tiina Lundén Sirokorusta lahjoittavat Merikotkapatsaita Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtajalle Tove Holm

"Itämeri-korusarja on eettinen korumallisto, jota ostamalla on helppoa osallistua ympäristönsuojeluun, koska Sirokoru lahjoittaa jokaisesta myydystä korun tuotosta osan Saaristomeren Suojelurahastolle”, summaa Hyvärinen. Korujen aiheina ovat meri ja sen eläimistö puhtaassa ympäristössä. Itämerikoruja voi hankkia Sirokorun verkkokaupan lisäksi lukuisista myyntipisteistä ja vierasvenesatamista pitkin rannikkoa. Projektin suojelijana toimii EU-poliitikko Ville Itälä ja markkinoinnin sponsorina merellisestä lifestylesta tunnettu Gant.

sirokoru2

Taiteilija Matti Hyvärisen uniikkeja hopeisia Merikotkapatsaita Saaristomeren suojelijoille


Itämeri-korusarjan tuotoilla Sirokoru on valmistanut taiteilija Matti Hyvärisen uniikkeja, hopeisia Merikotkapatsaita. ”Matti Hyväristä pidetään yhtenä Suomen merkittävimmistä korutaiteilijoista, ja hän on suomalaisista muotoilijoista se, joka on saavuttanut alansa merkittävimmät palkinnot. Tärkeimpänä niistä voidaan pitää Diamonds International Awards -palkintoa, jonka Hyvärinen voitti vuonna 1967, korostaa Tiina Lundén Sirokorusta.

Saaristomeren Suojelurahasto rahoittaa paikallisia konkreettisia hankkeita, joilla saavutetaan näkyviä ja positiivisia vaikutuksia Saaristomeren vesien tilaan. Lisää vapaaehtoista väkeä ja hankkeita etsitään jatkuvasti. Voit osallistua myös raha- tai esinelahjoituksella. ”Tulemme lahjoittamaan, Sirokorun lahjoittamat, Merikotkapatsaat Saaristomeren Suojelurahaston uusille suurlahjoittajille” summaa Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja Tove Holm.

 

Lisätietoja:
Sirokoru, Tomi Hyvärinen ja Tiina Lundén, 02 2424600, info@sirokoru.com

Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja Tove Holm, 040 556 5426, tove.holm@centrumbalticum.org

Saaristomeren Suojelurahasto on osa Centrum Balticum –säätiötä, www.saaristomerensuojelurahasto.fi
Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa: Facebook, Twitter ja Instagram

Lehdistötiedote suomeksi ja ruotsiksi


Palaa otsikoihin