Aspö Jaakko Ruola

Uutiset

Ajankohtaista meiltä ja Saaristomeren suojelusta

16.10.2015 8.49

Symbiosis sai tuhannennen laattansa!

Stefan Lindfors hitsasi 1000 laatan teokseen tiistaina 13.10.2015.

Symbiosis-monumentille tuhannes lahjoittajalaatta ja pysyvä paikka

 

Saaristomeren Suojelurahaston Symbiosis-monumentti on löytänyt lopullisen, pysyvän sijoituspaikkansa. Taiteilija Stefan Lindforsin entiselle kotikaupungilleen lahjoittama taideteos on jatkossa nähtävillä Aurajoen varrella, Forum Marinumin aukion rannassa ja Suomen Joutsenen välittömässä läheisyydessä.

 

Teoksen pinta koostuu haponkestävistä teräslaatoista, joita myydään yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteisöille. Tavoitteena on kerätä noin 3500 nimilaattaa, jotka nimikoidaan ja kiinnitetään teoksen pintaan. Tuotto ohjataan Saaristomeren Suojelurahaston kautta konkreettisiin Saaristomeren suojelutoimiin. Laattoja on myyty tähän mennessä jo yli tuhat kappaletta ja näin on saatu kerättyä jo 100 000 euroa. Symbiosis-laattoja on hankittu runsaasti mm. lahjoiksi. Stefan Lindfors kiinnitti tuhannennen nimilaatan teoksen pintaan tiistaina 13.10.2015

 

- Kaikki Symbiosis-teoksen synnyttämisessä työ- ja materiaaliahjoituksista lähtien on sujunut erinomaisesti, iloitsee Saaristomeren Suojelurahaston kampanjajohtaja Kristian Miettinen.

 

- Nimilaattoja Symbiosikseen ostetaan käytännössä joka päivä. Tämä kertoo asiamme eli Saaristomeren kunnostamisen tärkeydestä. Nyt kampanjoimme nimilaattoja pitkäaikaiseksi joululahjaksi: oma, läheisen, yhteisön tai yrityksen nimi logoineen kestävät haponkestävässä laatassa pitkään ja ovat ihailtavana komeassa kulttuuriympäristössä Aurajoen rannalla, hän jatkaa.

 

Stefan Lindforsin ajatuksena on herättää ihmiset yhteistyöhön meren kanssa, suojelemaan ainutlaatuista Saaristomerta. Myös teos itsessään kuvaa Lindforsin ajatusta: Symbiosis on ulkonäöltään yhdistelmä saariston tunnusomaisimpia luontokappaleita, kalaa ja lintua sekä merta. Nimi Symbiosis merkitsee yhteiseloa ja keskinäistä vuorovaikutusta, josta hyötyvät kaikki osapuolet. Nimikoitu laatta on merkki yhteisestä suojelusitoumuksesta. Taiteilija itse on ilahtunut teoksen saamasta vastaanotosta.

 

- Halusin luoda veistoksen jossa lahjoittajat olisivat aidosti osaa teoksen taiteellista kokonaisuutta, eikä ainoastaan "kylttirivinä" patsaan kivijalassa. En tosin kuvitellut että näin moni suomalainen olisi kiinnostunut osoittamaan huolensa meremme hyvinvoinnista. Hyvä näin, koska ihminen on sairaan meren ainoa toivo, hän sanoo.


Osta oma laattasi itsellesi tai lahjaksi täältä!


Tuhannes laatta symbiosisPalaa otsikoihin