Aspö Jaakko Ruola

Uutiset

Ajankohtaista meiltä ja Saaristomeren suojelusta

22.5.2018 8.00

Tervetuloa PAX NAVIS 2018 –tapahtumaan, jossa julistetaan merirauha veneilijöille ja veneettömille

Kutsumme teidät mukaan toista kertaa järjestettävään koko perheen veneily- ja Saaristomeri-tapahtumaan, Pax Navikseen, Ruissalon Telakalle torstaina 24.5 klo 17-20, osana Turun kaupungin Jokisataman avajaiset tapahtumaa 24-27.5. Ruissalon Telakka on paikkana mielenkiintoinen, monipuolisesti ja vauhdilla kehittyvä. Se on, läheisestä sijainnistaan huolimatta, vieras monelle turkulaisellekin.

PAX NAVIS –tapahtuma tarjoaa tietoa vastuuullisesta vesillä liikkumisesta ja Saaristomeren suojelusta, ja julistaa Saaristomeren veneilyrauhan. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki Saaristomeren vedellä liikkuville, vesiteitse tai maitse, laituripaikka on tapahtuman aikana maksuton, kuten tapahtuma. Ohjelmaan sisältyy mm. toiminnan, veneiden ja laivojen esittelyitä sekä elävää musiikkia. Kaikki voivat tutustua veneisiin ja aluksiin minkä lisäksi lapsille on oma piirustusnurkkaus. Isoin alus paikalla on Sigyn, jonka restaurounnin asiantuntijat ovat paikalla klo 18-20. Myös partiopurjehtijoiden veneet ja Turun Meripelastusyhdistyksen p/v ABSO on yleisön tutustuttavissa. Saaristomeren kansallispuisto kertoo eri mahdollisuuksista päästä saaristoon myös ilman venettä. Pidä Saaristo Siistinä ry:n edustaja kertoo vastuullisesta veneilystä ja heidän työstään merten roskaantumista vastaan. Nuorille on valokuvauskilpailu, jonka voittaja julistetaan kello 19.

Tapahtuman nimi, PAX NAVIS, on latinaa ja viittaa rauhaan ja veneilyyn. Rauhanjulistuksen lukee ja vesilläliikkujat siunaa kello 18:00 Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen. Rauhanjulistus muistuttaa vesilläliikkujia vastuullisen veneilyn, luonnon kunnioittamisen, hädässä olevien auttamisen ja muiden vesilläliikkujien huomioinnin tärkeydestä. Kirkoherra Jouni Lehikoinen saapuu kello kuudeksi telakalle Turun meripelastusyhdistyksen meripelastusaluksella p/v ABSO. Musiikkiesityksestä vastaa Jazz City Turku.

Illan aikana, juontajamme Janne Porkka haastattelee yli 20 kumppaneitamme, jotka ovat talkoohengessä mukana tapahtumassa. Vastaavat järjestäjät ovat Saaristomeren Suojelurahasto, Turun Mikaelinseurakunta ja Ruissalon Telakka. Muita kumppaneita ovat Turun kaupunki, Viking Line, Kajahdus Oy, Turun Seutusanomat,  Jazz City Turku, Suomen merimieskirkko, Pidä Saaristo Siistinä ry, Forum Marinum, Partiopurjehtijat, Naantalin ja Turun meripelastusyhdistys, SPR:n Varsinais-Suomen piiri, Suomen Purjehdus ja Veneily, Saaristomeren kansallispuisto, Sirokoru ja Itämerihaaste. Kaikkia yhdistävä tekijä on huoli Saaristomeren tilasta. Toinen asiakokonaisuus liittyy vastuulliseen veneilyyn ja turvallisuuteen. Jos tapahtuma tuottaa enemmän kuin kulut, ylijäämä lahjoitetaan  Saaristomeren suojeluun.

Mikäli et saavu omalla veneellä suosittelemme lämpimästi tulemaan tapahtumaan polkupyörällä tai julkisilla, josta jää pienempi hillinjalanjälki. Fölin vessibussilla pääsee merimatkaa pitkin paikan päälle ja tavallisilla busseilla maitse. Jos tulet omalla autolla, jätä se parkkiin Hevoskarintien rinteeseen.

Lisätietoja:

Lisätietoja: www.paxnavis.fi, www.facebook.com > Pax Navis 2018
Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja Tove Holm, 040 556 5426, tove.holm@centrumbalticum.org
Saaristomeren Suojelurahasto on osa Centrum Balticum –säätiötä, www.saaristomerensuojelurahasto.fi
Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa: Facebook, Twitter ja Instagram

Mediatiedote suomeksi ja ruotsiksi

 


Palaa otsikoihin