Aspö Jaakko Ruola

Uutiset

Ajankohtaista meiltä ja Saaristomeren suojelusta

28.5.2018 12.30

Tervetuloa seuraamaan teräslaattojen hitsausta Symbiosis -veistokseen 30.5. klo 16.00

Taiteilija Stefan Lindfors hitsaa lahjoitettuja teräslaattoja ympäristötaideteokseen Symbiosis ja vastaa mielellään kysymyksiin koskien teosta.

Symbiosis -veistos symboloi suojelutahtoa. Symbiosis on taiteilija Stefan Lindforsin suunnittelema ja hänen lahjoituksensa Saaristomeren suojeluun.

Stefan Lindforsin ajatuksena on teoksen avulla herättää ihmiset yhteistyöhön meren kanssa, suojelemaan ainutlaatuista Saaristomerta. Myös teos itsessään kuvaa Lindforsin ajatusta: Symbiosis on ulkonäöltään yhdistelmä saariston tunnusomaisimpia luontokappaleita, kalaa ja lintua sekä merta.

Nimi Symbiosis merkitsee yhteiseloa ja keskinäistä vuorovaikutusta, josta hyötyvät kaikki osapuolet. Symbiosiksen pinnan peittävät nimikoidut laatat, jotka ovat merkkinä yhteisestä suojelusitoumuksesta. Nimilaattoja valmistetaan noin 3 500 kappaletta. Jokainen niistä kiinnitetään pysyväksi osaksi suuren, 8 x 4,5 -metrisen Symbiosis-ympäristötaideteoksen pintaan ja jalustaan, taiteilijan valinnan mukaan. Turun kaupunki on osoittanut Symbiosikselle edustavan paikan Suomen Joutsenen kupeessa, Aurajoen läntisellä rannalla.

Lahjoitustuoton Saaristomeren Suojelurahasto ohjaa konkreettisiin vesiensuojeluhankkeisiin Saaristomeren alueella.

Vuodesta 2008 alkaen 45 hanketta Saaristomerellä ja sen valuma-alueella on saanut rahoitusta Saaristomeren Suojelurahaston kautta. Hankkeissa on testattu uusia vesiensuojelumenetelmiä, toteutettu meren siivoustapahtumia, rakennettu kymmenkunta kosteikkoa, mm. Somerolle, toteutettu ruovikonleikkuita umpeenkasvaneissa lahdissa, selvitetty 14 Saaristomeren kylärannan tilaa, kartoitettu vesistön tilan vesiensuojelutason parantamiseksi, laadittu ympäristökasvatus-materiaalia, tuettu valokuvanäyttelyä, kunnostettu virtavesikohteita, tehty jätevesisuunnitelmia haja-asutusalueille ja järjestetty neuvontaa maatiloilla.

Vesiensuojelutyöhön ja tietoisuuden lisäämiseen on vuodesta 2008 alkaen kanavoitu Saaristomeren Suojelurahaston kautta noin 460 000 euroa. Tue hankkeitamme lahjoittamalla varoja. Lahjoituksesi käytetään Saaristomeren tilan parantamiseen tähtääviin konkreettisiin toimenpiteisiin, vesiensuojeluhankkeisiin ja asennekasvatukseen. Myönnetty rahoitus on monessa tapauksessa ollut osarahoitusta, joka on mahdollistanut moninkertaisen rahoitusosuuden muilta rahoittajilta.

 

Lisätietoja:

www.suojelemerta.fi, www.facebook.com > Teräslaattojen hitsaus Symbiosis –veistokseen
Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja Tove Holm, 040 556 5426, tove.holm@centrumbalticum.org
Saaristomeren Suojelurahasto on osa Centrum Balticum –säätiötä, www.saaristomerensuojelurahasto.fi
Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa: Facebook, Twitter ja Instagram

Mediatiedote suomeksi ja ruotsiksi


Palaa otsikoihin