Aspö Jaakko Ruola

Uutiset

Ajankohtaista meiltä ja Saaristomeren suojelusta

17.11.2016 13.26

Uusia suojelulupauksia Symbiosikseen!

Stefan Lindforsin Symbiosis-veistokseen kiinnitetään perjantaina 18.11. noin sata uutta Saaristomeren suojelulupausta.


Saaristomeren suojeluun sitoutumisen merkkinä toimivia nimikoituja laattoja kiinnitetään Symbiosis-veistokseen taas huomenna, perjantaina 18.11.2016! Hitsauksen suorittaa aamupäivän aikana veistoksen suunnitellut ja lahjoittanut taiteilija Stefan Lindfors avustajansa kanssa. Symbiosiksen pintaa koristaa tämän jälkeen jo noin 1300 laattaa!

 

Lahjoitukset mahdollistavat paljon. Niiden avulla vuodesta 2008 alkaen 45 hanketta Saaristomerellä ja sen valuma-alueella on saanut rahoitusta Saaristomeren Suojelurahaston kautta. Hankkeissa on testattu uusia vesiensuojelumenetelmiä, toteutettu meren siivoustapahtumia, rakennettu kymmenkunta kosteikkoa, toteutettu ruovikonleikkuita umpeenkasvaneissa lahdissa, laadittu ympäristökasvatus-materiaalipaketteja, kunnostettu virtavesikohteita, tehty jätevesisuunnitelmia haja-asutusalueille, järjestetty neuvontaa maatiloilla ja tuettu vesistöystävällistä päätöksentekoa. Vesiensuojelutyöhön ja tietoisuuden lisäämiseen on kanavoitu noin 460 000 euroa. Myönnetty rahoitus on monessa tapauksessa ollut osarahoitusta, joka on mahdollistanut moninkertaisen rahoitusosuuden muilta rahoittajilta.

 

Saaristomeren Suojelurahasto valmistautuu parhaillaan uuteen kampanjaan, joka käynnistyy muutaman kuukauden sisällä. Kampanjasta tiedotetaan erikseen.


Palaa otsikoihin