banneri 2018_su

Medialle 2018

Osallistuimme Merellinen Turku lehdistötilisuuteen maanantaina 23.4.2018 kello 8.30–10. Katso Love Turku:n video.Mediatiedote, julkaisuvapaa 22.5.2018

Tervetuloa PAX NAVIS 2018 –tapahtumaan, jossa julistetaan merirauha veneilijöille ja veneettömille

Kutsumme teidät mukaan toista kertaa järjestettävään koko perheen veneily- ja Saaristomeri-tapahtumaan, Pax Navikseen, Ruissalon Telakalle torstaina 24.5 klo 17-20, osana Turun kaupungin Jokisataman avajaiset tapahtumaa 24-27.5. Ruissalon Telakka on paikkana mielenkiintoinen, monipuolisesti ja vauhdilla kehittyvä. Se on, läheisestä sijainnistaan huolimatta, vieras monelle turkulaisellekin.

PAX NAVIS –tapahtuma tarjoaa tietoa vastuuullisesta vesillä liikkumisesta ja Saaristomeren suojelusta, ja julistaa Saaristomeren veneilyrauhan. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki Saaristomeren vedellä liikkuville, vesiteitse tai maitse, laituripaikka on tapahtuman aikana maksuton, kuten tapahtuma. Ohjelmaan sisältyy mm. toiminnan, veneiden ja laivojen esittelyitä sekä elävää musiikkia. Kaikki voivat tutustua veneisiin ja aluksiin minkä lisäksi lapsille on oma piirustusnurkkaus. Isoin alus paikalla on Sigyn, jonka restaurounnin asiantuntijat ovat paikalla klo 18-20. Myös partiopurjehtijoiden veneet ja Turun Meripelastusyhdistyksen p/v ABSO on yleisön tutustuttavissa. Saaristomeren kansallispuisto kertoo eri mahdollisuuksista päästä saaristoon myös ilman venettä. Pidä Saaristo Siistinä ry:n edustaja kertoo vastuullisesta veneilystä ja heidän työstään merten roskaantumista vastaan. Nuorille on valokuvauskilpailu, jonka voittaja julistetaan kello 19.

Tapahtuman nimi, PAX NAVIS, on latinaa ja viittaa rauhaan ja veneilyyn. Rauhanjulistuksen lukee ja vesilläliikkujat siunaa kello 18:00 Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen. Rauhanjulistus muistuttaa vesilläliikkujia vastuullisen veneilyn, luonnon kunnioittamisen, hädässä olevien auttamisen ja muiden vesilläliikkujien huomioinnin tärkeydestä. Kirkoherra Jouni Lehikoinen saapuu kello kuudeksi telakalle Turun meripelastusyhdistyksen meripelastusaluksella p/v ABSO. Musiikkiesityksestä vastaa Jazz City Turku.

Illan aikana, juontajamme Janne Porkka haastattelee yli 20 kumppaneitamme, jotka ovat talkoohengessä mukana tapahtumassa. Vastaavat järjestäjät ovat Saaristomeren Suojelurahasto, Turun Mikaelinseurakunta ja Ruissalon Telakka. Muita kumppaneita ovat Turun kaupunki, Viking Line, Kajahdus Oy, Turun Seutusanomat,  Jazz City Turku, Suomen merimieskirkko, Pidä Saaristo Siistinä ry, Forum Marinum, Partiopurjehtijat, Naantalin ja Turun meripelastusyhdistys, SPR:n Varsinais-Suomen piiri, Suomen Purjehdus ja Veneily, Saaristomeren kansallispuisto, Sirokoru ja Itämerihaaste. Kaikkia yhdistävä tekijä on huoli Saaristomeren tilasta. Toinen asiakokonaisuus liittyy vastuulliseen veneilyyn ja turvallisuuteen. Jos tapahtuma tuottaa enemmän kuin kulut, ylijäämä lahjoitetaan  Saaristomeren suojeluun.

Mikäli et saavu omalla veneellä suosittelemme lämpimästi tulemaan tapahtumaan polkupyörällä tai julkisilla, josta jää pienempi hillinjalanjälki. Fölin vessibussilla pääsee merimatkaa pitkin paikan päälle ja tavallisilla busseilla maitse. Jos tulet omalla autolla, jätä se parkkiin Hevoskarintien rinteeseen.

Lisätietoja:

Lisätietoja: www.paxnavis.fi, www.facebook.com > Pax Navis 2018
Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja Tove Holm, 040 556 5426, tove.holm@centrumbalticum.org
Saaristomeren Suojelurahasto on osa Centrum Balticum –säätiötä, www.saaristomerensuojelurahasto.fi
Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa: Facebook, Twitter ja Instagram

Mediatiedote


Mediatiedote, julkaisuvapaa 23.4.2018

PAX NAVIS 2018 –tapahtuma kutsuu veneilijöitä ja veneettömiä Ruissalon telakalle Saaristomeren suojelun ja vastuullisen vesillä liikkumisen nimissä.

Saaristomeren portille, Turun Ruissaloon, syntyy toukokuussa uusi, koko perheellekin sopiva tapahtuma, johon pääsee veneellä, mutta myös maitse. Tapahtuma järjestetään torstaina 24.5.2018 klo 17–20, paikkana mielenkiintoinen, monipuolisesti ja vauhdilla kehittyvä Ruissalon Telakka. Se on, läheisestä sijainnistaan huolimatta, vieras monelle turkulaisellekin. Telakan laiturilta syntyykin uusi kuvakulma kaupunkiin.

PAX NAVIS –tapahtuma on luonteeltaan merihenkinen, rento ja informatiivinen, lapsille ja aikuisille sopiva kohde. Ohjelmaan sisältyy mm. toiminnan, veneiden ja laivojen esittelyitä sekä elävää musiikkia. Tapahtuman nimi, PAX NAVIS, on latinaa ja viittaa rauhaan ja veneilyyn. Tapahtuman ytimessä on klo 18:00 veneilyrauhan julistus ja siunaus, jonka lukee Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen. 

Tapahtuman vastaavat järjestäjät ovat Saaristomeren suojelurahasto, Turun Mikaelin seurakunta ja Ruissalon Telakka. Tapahtuman idean on kehittänyt yksityishenkilö, joka oli aktiivinen myös osapuolten keskinäisen yhteistyön synnyttämisessä. Turun kaupunki on mukana, mm. tukemalla tapahtuman tiedottamista – onhan Saaristomerellä vahva rooli kaupungin strategiassa. PAX NAVIS on osa Turun kaupungin Jokisataman avajaiset tapahtumaa, 24–27.5. Muita kumppaneita ovat Viking Line, Pidä Saaristo Siistinä ry, Jazz City Turku, Kajahdus Oy, Forum Marinum, Partiopurjehtijat, Naantalin ja Turun meripelastusyhdistys, SPR:n Varsinais-Suomen piiri, Suomen Purjehdus ja Veneily, Saaristomeren kansallispuisto, Sirokoru ja Itämerihaaste.

Kaikkia yhdistävä tekijä on huoli Saaristomeren tilasta. Toinen asiakokonaisuus liittyy vastuulliseen veneilyyn ja turvallisuuteen. Julistus ja siunaus keskittyvät näihin ja ne kestävät muutaman minuutin. Tapahtuman tavoitteena on synnyttää perinne veneilijöiden ”kokoontumisajoon”, johon pääsee myös ilman venettä.

Janne Porkka toimii tapahtuman juontajana. Forum Marinum järjestää opastuskierroksia Sigynillä. Partiopurjehtijoiden veneet ja Turun Meripelastusyhdistyksen p/v ABSO on yleisön tutustuttavissa. Naantalin ja Turun meripelastusyhdistys sekä  SPR:n Varsinais-Suomen piiri esittelee meripelastustyötä. Saaristomeren kansallispuisto kertoo eri mahdollisuuksista päästä saaristoon myös ilman venettä. Pidä Saaristo Siistinä ry:n edustaja kertoo vastuullisesta veneilystä ja heidän työstään merten roskaantumista vastaan. Musiikkiesityksestä vastaa Jazz City Turku. Lista kumppanuuksista ja ohjelma päivitetään koko ajan ja löytyvät sivulta www.paxnavis.fi.

PAX NAVIS –tapahtuman tarkoituksena ei ole taloudellisen tuloksen tekeminen. Sisäänpääsy ja laituripaikka ovat ilmaisia, mutta tilaa on rajoitetusti, joten kannattaa tulla ajoissa. Pääosin tapahtuma perustuu talkoisiin, mutta yleisön ja tapahtuman turvallisuuteen vaikuttavat ja eräät tekniset palvelut on ostettu normaalisti. Jos tapahtuma tuottaa enemmän kuin kulut, ylijäämä lahjoitetaan  Saaristomeren suojeluun.

Lisätietoja:

Lisätietoja: www.paxnavis.fi, www.facebook.com > Pax Navis 2018
Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja Tove Holm, 040 556 5426, tove.holm@centrumbalticum.org
Saaristomeren Suojelurahasto on osa Centrum Balticum –säätiötä, www.saaristomerensuojelurahasto.fi
Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa: Facebook, Twitter ja Instagram


Mediatiedote suomeksi ja ruotsiksi