SYMBIOSIS+FINAL+LÄHIKUVALLA

Symbiosis

Symbiosis-veistos symboloi suojelutahtoa


symbiosis logoSymbiosis on taiteilija Stefan Lindforsin suunnittelema teos ja hänen lahjoituksensa Saaristomeren suojeluun
.

Stefan Lindforsin ajatuksena on teoksen avulla herättää ihmiset yhteistyöhön meren kanssa, suojelemaan ainutlaatuista Saaristomerta. Myös teos itsessään kuvaa Lindforsin ajatusta: Symbiosis on ulkonäöltään yhdistelmä saariston tunnusomaisimpia luontokappaleita, kalaa ja lintua sekä merta.

Nimi Symbiosis merkitsee yhteiseloa ja keskinäistä vuorovaikutusta, josta hyötyvät kaikki osapuolet. Symbiosiksen pinnan peittävät nimikoidut laatat, jotka ovat merkkinä yhteisestä suojelusitoumuksesta.

Symbiosis paljastettiin Turun Itämeri-päivien aikana 3.6.2014 Forum Marinumissa. Turun kaupunki on osoittanut Symbiosikselle edustavan paikan Suomen Joutsenen kupeessa, Aurajoen läntisellä rannalla.

Seuraava nimilaattojen hitsaus on lauantaina 26.5. klo 15.15, Turun jokisatamanavajaiset tapahtuman yhteydessä. Tervetuloa! Siirry tapahtuman facebook sivulle.

Stefan Lindforsin Symbios 08062014 1 p
Kuva: Helena Erkkilä

Tahdotko suojella Saaristomerta?

Kiinnitä nimesi Symbiosiin!

symbiosis logoNyt voit osallistua helposti kansallisaarteemme Saaristomeren suojeluun. Symbioisis-lahjoituksella saat nimeäsi kantavan laatan Stefan Lindforsin Symbiosis-veistokseen. Nimelläsi olet mukana yhteisessä sitoumuksessamme suojella Saaristomerta. Myös yritys tai yhteisö voit tehdä Symbiosis-lahjoituksen tai voit lahjoittaa sen lahjana.

Tule auttamaan sairastavaa Saaristomertamme. Teräslaattaan lyödyllä nimelläsi käyt mereen valuneiden ravinteiden kimppuun! Nimilaattoja valmistetaan noin 3 500 kappaletta. Jokainen niistä kiinnitetään pysyväksi osaksi suuren, 8 x 4,5 -metrisen Symbiosis-ympäristötaideteoksen pintaan ja jalustaan, taiteilijan valinnan mukaan. Lahjoitustuoton Saaristomeren Suojelurahasto ohjaa konkreettisiin vesiensuojeluhankkeisiin Saaristomeren alueella. Symbiosis-kampanjan tavoitteena on kerätä yli 250 000 euroa.

Tee Symbiosis-lahjoitus osoitteissa www.suojelemerta.fi tai www.skyddahavet.fi


Minimilahjoitus on 75 euroa.

Tiedotteet:


Mukana Symbiosis-projektissa myös:

Outokumpu
Forum Marinum
Turun kaupunki
K-Citymarket
Prisma
Wiklund
KMG Turku
Turun Sanomat
Hufvudstadsbladet
Åbo Underrättelser
Paraisten Kuulumiset / Pargas Kunggörelser
Primeo

JP Postitus
Pernotrans
Suomen Vesileikkaus
Grano